Hrvatska vojska u Vukovaru - MCDR Vukovar

TEST

Hrvatska vojska u Vukovaru
Print Friendly, PDF & Email

U petak 10. studenoga 2017. godine održana je svečanost razmještaja pripadnika OSRH-a u vojarnu „204. brigade HV-a“ u Vukovaru. Inicijativom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i uz potporu Vlade Republike Hrvatske izgrađena je nova, suvremena vojarna „204. brigade Hrvatske vojske“ te prvi put postrojba OSRH-a dolazi u Vukovar. Vojarnu je svečano otvorila Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Vukovar, grad heroj, zbog svoje uloge i značaja u Domovinskom ratu zaslužuje da se u njemu nalazi postrojba Oružanih snaga RH i da u njemu borave i žive pripadnici OSRH-a, što će pridonijeti razvoju grada i tamošnjeg stanovništva.

Također, s gledišta teritorijalnog razmještaja, ova postrojba razmještena je na najistočnijem dijelu Republike Hrvatske, što omogućava narastanje snaga u ovom području u slučajevima odgovora na sigurnosne izazove, prijetnje, rizike i pomoć lokalnom stanovništvu u pomoći kod prirodnih katastrofa – poplava.

#MORH #OSRH #MCDRVukovar #MCVukovar #MCDRVU #MemorijalniVukovar #MemorijalniCentar #Vukovar #Trpinjska #GrobljeTenkova #HerojiVukovara #GradHeroj #NikadZaboravljen

Skip to content