Arne Hartig i Lana Mayer u Školi mira - MCDR Vukovar

TEST

Arne Hartig i Lana Mayer u Školi mira
Print Friendly, PDF & Email

Gospodin Arne Hartig, voditelj Odjela za kulturu u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, i gospođa Lana Mayer, predsjednica Europskog Doma Vukovar, održali su 7. ožujka 2017. predavanje učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.

U svom predavanju gospodin Hartig rekao je da je važno prisjećati se teških vremena te da se ne smije zaboraviti nasilje, razaranja i strahote koje su se dogodile u Vukovaru, ali da se mora gledati u budućnost. Nanesena bol ne smije biti zaboravljena, ali treba činiti sve da se takvo što opet ne ponovi.
Naglasio je da je Europska unija mirovni projekt te da se zalaže za europske vrijednosti, demokraciju, ljudska prava, toleranciju i mir, a upravo zbog svog vojnog iskustva Hrvatska može dati europskom mirovnom projektu sasvim novu dimenziju.

[blockquote text=”Mir se ne treba uzimati zdravo za gotovo. Za mir se treba ponovo izboriti u svakom naraštaju, svake godine i svakog dana. Zato mi se ideja o Školi mira Memorijalnog centra toliko i sviđa” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

rekao je gospodin Hartig.

Gospođa Mayer je u kratim crtama predstavila rad Europskog Doma u Vukovaru, koji je osnovan sa ciljem upoznavanja populacije s europskim integracijama. Europski Dom predstavlja prostor koji je otvoren za sve građane, a provodi aktivnosti koje su usmjerene ka miru pa tako surađuju s mladima putem mirovnih kampova ili razmjene mladih iz zemalja Europske unije i susjednih zemalja.

[blockquote text=”Meni, kao Vukovarki, je važno da vi iz Vukovara ponesete poruku da mir treba njegovati, da na njemu treba raditi, da to nije lak zadatak, ali da je jednostavno neophodan” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

poručila je gospođa Mayer prisutnim učenicima.

Skip to content