Brigadir Zvonimir Šafarik u Školi mira - MCDR Vukovar

TEST

Brigadir Zvonimir Šafarik u Školi mira
Print Friendly, PDF & Email

Brigadir Zvonimir Šafarik 1. travnja 2017. godine sudjelovao je u Školi mira te je održao predavanje učenicima osmih razreda koji u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ dolaze učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

U svom predavanju brigadir Šafarik prisjetio se vremena Domovinskog rata kada je kao branitelj sudjelovao u obrani Vukovara i Lijepe naše. Učenicima je ispričao način na koji se vodila obrana te je naglasio da su branitelji bili tek obični ljudi koji nisu imali vojno obrazovanje niti činove. Unatoč tome što nisu bili adekvatno opremljeni, branitelje je u svom naumu da obrane svoje domove, obitelji i prijatelje vodilo hrabro srce. Tijekom rata počinjeni su strašni zločini, a brojni branitelji bili su zarobljeni i odvedeni u koncentracijske logore u kojima su pretrpjeli dodatna mučenja.

Nakon ratnog iskustva i trauma zarobljeništva brigadir Šafarik poručio je učenicima da je duševni mir dragocjen i da će „mir s prijateljima, obitelji i prijateljima popraviti rane“.

Skip to content