Dubravko Duić u Školi mira - MCDR Vukovar

TEST

Dubravko Duić u Školi mira
Print Friendly, PDF & Email

Poručnik Dubravko Duić, pripadnik legendarne 204. brigade, 6. lipnja 2017. godine sudjelovao je u Školi mira te je održao predavanje učenicima osmih razreda koji u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ dolaze učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

U prvom dijelu svog predavanja istaknuo je veliku radost što vidi njih, mlade ljude, u najiskrenijem gradu u kojem se ginulo i umiralo kako bi mladi mogli živjeti u slobodnoj hrvatskoj državi.

U drugom dijelu svog predavanja posebno je istaknuo da su uz malobrojne branitelje iz Vukovara veliku ulogu u obrani Vukovara odigrali branitelji iz drugih dijelova Hrvatske i da bez njih obrana Vukovara sigurno ne bi toliko dugo izdržala te da Vukovarci sve one koji su preživjeli iz drugih mjesta, a sudjelovali su u obrani grada, i danas dočekuju s velikim poštovanjem.

Za kraj svog predavanja rekao je da su dom, vjera i obitelj stup jedne države i da si nikada ne dopuste da nekoga mrze ili ne vole. On je jedan od svjedoka onoga što može mržnja napraviti, a branitelji tijekom obrane Vukovara nisu gledali ni vjeru ni nacionalnost, nego su bili svi zajedno. Zamolio je sve mlade učenike da se nikada ne zavedu nikakvim pričama, da uvijek budu pošteni i dobri ljudi te ih pozvao da opet dođu u naš hrvatski Vukovar.

Skip to content