Dvadeset i šesta obljetnica pogibije Blage Zadre - MCDR Vukovar

TEST

Dvadeset i šesta obljetnica pogibije Blage Zadre
Print Friendly, PDF & Email

Na današnji dan s tugom, ali i velikim ponosom sjećamo se general-bojnika Blage Zadre koji je dao život braneći grad Vukovar i Republiku Hrvatsku.

Polaganjem vijenaca na grob general-bojnika Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, misom zadušnicom u crkvi Gospe Fatimske te komemorativnim skupom kod spomen poprsja Blage Zadre na Trpinjskoj cesti obilježit će se 26. obljetnica pogibije heroja Trpinjske ceste i ratnoga zapovjednika obrane Borova naselja.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odat će se počast i Alfredu Hillu, prvom zapovjedniku satnije Vojne policije u Vukovaru 204. vukovarske brigade, koji je poginuo istoga dana kao i general-bojnik Blago Zadro braneći položaje na Sajmištu.

Uz Blagu Zadru i Alfreda Hilla život je izgubio i Zvonko Mlinarić koji je poginuo u pokušaju izvlačenja tijela Blage Zadre u Kupskoj ulici.

#MCDRVukovar #MCVukovar #MCDRVU #MemorijalniVukovar #MemorijalniCentar #Vukovar #Trpinjska #GrobljeTenkova #HerojiVukovara #GradHeroj #NikadZaboravljen #BlagoZadro #Obljetnica

 

Skip to content