Gošća predavačica u Školi mira gospođa Marija Miličević - MCDR Vukovar

TEST

Gošća predavačica u Školi mira gospođa Marija Miličević
Print Friendly, PDF & Email

Urednica i voditeljica emisije Veterani mira Hrvatske radiotelevizije gospođa Marija Miličević 12. listopada 2016. godine održala je predavanje učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.
Na početku svog predavanja gospođa Miličević pozdravila je sve prisutne te izrazila veliko zadovoljstvo što može podijeliti svoja razmišljanja i svoje iskustvo o Domovinskom ratu.

Prisjetila se jedne od najznačajnijih akcija Ujedinjenih naroda i Vlade Republike Hrvatske, a to je proces mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Tada je kao mlada novinarka sa svojim kolegama po završetku mirne reintegracije došla u Vukovar, a prizori Trpinjske ceste i grada ostavili su snažan dojam na njih.

Istaknula je da su branitelji dali nemjerljiv doprinos u obrani Lijepe naše iznijevši Domovinski rat na svojim leđima te da je naziv emisije Veterani mira simboličan jer su se „borili za mir, ništa drugo nego za mir“.

[blockquote text=”Molim vas mlade ljude, mlade generacije, znajte da ovo sve što ste vidjeli, to je povijest. To je Domovinski rat, to je suvremena hrvatska povijest koju trebate znati, koju trebate učiti, ali iz koje također trebate izvući pouke. Budite ljudi nositelji mira” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

poručila je gospođa Miličević učenicima osmih razreda.

Skip to content