Gost predavač u Školi mira gospodin Crahay - MCDR Vukovar

TEST

Gost predavač u Školi mira gospodin Crahay
Print Friendly, PDF & Email

Direktor Auschwitz fondacije Frederic Crahay 10. svibnja 2016. godine održao je predavanje učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”.

Na početku svog predavanja gospodin Crahay je zahvalio ravnatelju Šangutu i djelatnicima “Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar”. Kada se pripremao za predavanje, gospodin Crahay se zapitao: “Što je to mir?” To isto pitanje postavio je nekim državnim dužnosnicima i diplomatima, a jedan od odgovora bio je da bi “najbolja definicija mira bila nedostatak nelegitimnog nasilja”.

Prema gospodinu Crahayu mir je nešto čemu svi težimo, a kako bi se stanje mira održalo potrebno je, uz izbjegavanje nasilja, provoditi vladavinu prava i međunarodne zakone, odnosno međunarodno pravo.

Na kraju svog predavanja gospodin Crahay zaključio je da na mir moramo gledati kao na proces koji moramo konstantno održavati i nadograđivati.

[blockquote text=”Mir je mreža međuljudskih odnosa” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

poručio je gospodin Crahay.

Skip to content