Gost predavač u Školi mira gospodin Ivica Banožić - MCDR Vukovar

TEST

Gost predavač u Školi mira gospodin Ivica Banožić
Print Friendly, PDF & Email

Gospodin Ivica Banožić 6. prosinca 2016. godine održao je predavanje učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.

Kao branitelj Borova naselja i Trpinjske ceste učenicima je iz prve ruke ispričao o obrani tog dijela grada sve do njegova pada. Kako je braniteljima i civilima zajamčena sigurnost od samog generala, ali je cjelokupni dogovor izigran, te da su ljudi nestajali nakon predaje jer napravljeni popis branitelja i civila iz Borova naselja nikada nije došao do Crvenog križa.

Na kraju svog predavanja gospodin Banožić je poručio:

[blockquote text=”U Borovu naselju, pored domaćih ljudi, Vukovar su branili policajci koji su dolazili u smjenama svakih 15 dana. Zadnja smjena bila je iz Varaždinske i Međimurske županije. Uz nas su bili i dragovoljci iz cijele Hrvatske pa i Bosne i Hercegovine. Moram napomenuti da je među nama bilo i Srba, te smo se svi borili protiv jednog agresora.” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

Skip to content