Gost predavač u Školi mira gospodin Vlado Iljkić - MCDR Vukovar

TEST

Gost predavač u Školi mira gospodin Vlado Iljkić
Print Friendly, PDF & Email

Gospodin Vlado Iljkić 24. siječnja 2017. godine održao je predavanje učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.

Gospodin Iljkić pohvalio je rad Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, a u svom predavanju povukao je paralelu između svjetskih bitaka i Bitke za Vukovar. Rekao je kako je Vukovar branio malen broj branitelja što se najbolje može vidjeti iz omjera 1:20 u korist neprijateljskih snaga, a kako je bitka odmicala, omjer se na štetu naših branitelja povisivao.

Kao sudionik mirne reintegracije istaknuo je njezinu važnost, a ona se najbolje očituje u tome što je hrvatsko Podunavlje oslobođeno bez ispaljenog metka i bez ijednog izgubljenog života.

Prisutnim učenicima poručio je da iz Vukovara odu s osobinama koje su krasile hrvatske branitelje, a to su domoljublje, čovjekoljublje, plemenitost, solidarnost i požrtvovnost.

[blockquote text=”Vukovar je mjesto posebnog pijeteta zbog sve podnesene žrtve, zbog svog junaštva, zbog svih ovih osobina koje su nosili vukovarski branitelji 1991. godine” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#333333″]

rekao je gospodin Iljkić.

Skip to content