Gost predavač u Školi mira ministar Tomo Medved - MCDR Vukovar

TEST

Gost predavač u Školi mira ministar Tomo Medved
Print Friendly, PDF & Email

Ministar branitelja Tomo Medved, dana 3. svibnja 2016. godine, održao je predavanje učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.

Ministar Medved smatra kako su učenici tijekom svog boravka imali priliku spoznati i doživjeti Vukovar, a na predavanju je govorio o domoljublju, hrabrosti i žrtvi koju su branitelji podnijeli. Nakon presjeka o Domovinskom ratu, ministar Medved rekao je da je Hrvatska smogla snage mudrom politikom u organizaciji svoje oružane sile pobijediti u velebnim operacijama Bljesak i Oluja, osloboditi okupirana područja i pokazati da je uvijek bila zagovornica mirnog rješavanja sukoba što se pokazalo i mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja.

[blockquote text=”Poruka mladim naraštajima je da mir nema alternativu i da sve što u životu činimo moramo usmjeravati ka mirnom rješavanju” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

poručio je ministar Medved na kraju predavanja učenicima osmih razreda.

Skip to content