Gost predavač u Školi mira Zlatko Gareljić - MCDR Vukovar

TEST

Gost predavač u Školi mira Zlatko Gareljić
Print Friendly, PDF & Email

Gospodin Zlatko Gareljić, savjetnik za obranu bivšeg predsjednika Ive Josipovića, 22. listopada 2015. godine održao je predavanje učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.

Pitanje mira, sigurnosti i stabilnosti je vrlo važno za svakog pojedinca, društvo i državu. Bez sigurnosti nema mogućnosti razvoja niti ikakve perspektive. Kao savjetnik za obranu bivšeg predsjednika Josipovića, govorio je upravo iz perspektive sigurnosti i obrane, naglašavajući da se društvo i država moraju brinuti za sigurnost svih svojih građana, a onda nastavno i na ispunjavanje socijalnih i ekonomskih potreba. Naglasio je da svoju prošlost trebamo poznavati, učiti o njoj, ali da naš fokus treba biti na sadašnjosti i izgradnji što sigurnije budućnosti.

[blockquote text=”Hrvatska je prosperitetna država, članica UN-a, EU i NATO-a, država koja razvija dobre odnose sa državama u regiji, ali i sa drugim državama EU i šire i na tome moramo i dalje raditi, izgrađivati našu državu, za nas i za generacije koje dolaze nakon nas.” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

Skip to content