Gosti predavači u Školi mira ministri Dobrović i Panenić - MCDR Vukovar

TEST

Gosti predavači u Školi mira ministri Dobrović i Panenić
Print Friendly, PDF & Email

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović i ministar gospodarstva Tomislav Panenić 20. svibnja 2016. godine održali su predavanja učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”.

Tijekom predavanja ministar Dobrović učenicima je govorio o važnosti zaštite okoliša. Istaknuo je kako je “rat devastacija, devastacija ljudskih života”, ali i devastacija prirode i okoliša.

[blockquote text=”Treba uvijek težiti mirnim rješenjima. Dakle, sukob se rješava dijalogom. Mir je predragocjen” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

istaknuo je ministar Dobrović.

Govoreći učenicima, ministar Panenić prisjetio se Lipovca u kojem je boravio za vrijeme rata. Rekao je kako se posljedice rata osjećaju i danas te da je teška gospodarska situacija. Na kraju svog predavanja ministar Panenić izrazio je svoju nadu da će učenici prenijeti sve ono što su u Vukovaru vidjeli jer je to “zavjet svima onima koji su za ovu državu dali život”.

Skip to content