Hostel Dubrovnik - MCDR Vukovar

TEST

Hostel Dubrovnik
Print Friendly, PDF & Email

U “Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar” svečano je 5. rujna 2016. otvoren Hostel Dubrovnik. U njemu će boraviti učenici koji iz cijele Hrvatske dolaze učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar u sklopu projekta “Posjet osmih razreda Vukovaru”.

Svečanim programom upriličeno je otvorenje hostela koji je dobio ime po Dubrovniku, gradu koji je kao i grad Vukovar tijekom Domovinskog rata bio izložen žestokim neprijateljskim napadima i pretrpio goleme materijalne štete. Tomu u čast, ovaj objekt nosi njegovo ime.

Hostel Dubrovnik ima kapacitet od 330 kreveta raspoređenih u 22 spavaonice i 18 soba, a ima i četiri konferencijske dvorane. Vrijednost izvedenih radova na zgradi hostela iznosi gotovo 22 milijuna kuna, a marljivi radnici cijeli su projekt priveli kraju za osam mjeseci. Planirano je da tijekom školske godine 2016./2017. Javnu ustanovu posjeti 40 000 učenika osmih razreda, što će značajno utjecati na porast broja noćenja u Gradu Vukovaru.

Nakon prigodnih obraćanja, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, župan Vukovarsko-srijemske županije gospodin Božo Galić, izaslanik predsjednika Sabora gospodin Stevo Culej, zamjenik ministra hrvatskih branitelja gospodin Ivan Vukić, zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika gospođa Tatjana Šimac Bonačić i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar gospodin Zoran Šangut zajednički su svečano otvorili hostel.

Mons. dr. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup u miru, zazvao je Božji blagoslov na novootvoreni Hostel Dubrovnik, da radi uspješno i na radost svojih korisnika i djelatnika dugi niz godina.

Svečanost otvaranja hostela uveličao je dječji zbor “Vukovarski golubići” koji su izveli himnu “Lijepa naša” te pjesme “Grad – to ste vi” i “Voljeni Vukovar”. Nakon prigodnog programa uzvanici su razgledali hostel i zajednički se družili uz domjenak.

Skip to content