Hostel Zagreb - MCDR Vukovar

TEST

Hostel Zagreb
Print Friendly, PDF & Email

Dana 5. studenoga 2015. godine otvoren je Hostel Zagreb koji djeluje u sklopu Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“. U Hostelu Zagreb borave učenici koji dolaze iz cijele Hrvatske učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar u sklopu projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“.

Svečanim programom upriličeno je otvorenje hostela koji je dobio ime po glavnome gradu Lijepe naše, gradu Zagrebu. Nakon prigodnog obraćanja ravnatelja Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ Zorana Šanguta i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, dvoje učenika koji su došli u dvodnevni posjet Vukovaru otkrilo je ploču Hostela Zagreb.

Ravnatelj Zoran Šangut iskazao je svoju zahvalnost na pruženoj pomoći u obnovi Hostela Zagreb koji ima 120 soba i raspolaže s kapacitetom od 240 kreveta. „Svaki objekt u sklopu Memorijalnog centra nosit će ime po nekom od hrvatskih gradova. Hvala Zagrebu i građanima Zagreba koji su 1991. godine bili na vukovarskim i drugim hrvatskim ratištima, a Vukovarcima pomažu i danas”, rekao je ravnatelj Zoran Šangut. Također, ravnatelj je istaknuo kako će hostel u razdobljima kad ne bude popunjen s učenicima biti otvoren za sportaše i sportske ekipe.

Gradonačelnik Milan Bandić u svom je govoru poručio da „Vukovar treba ostati grad mladosti, mira, tolerancije i zajedničkog života svih“. Nakon svečanog otvorenja Hostela Zagreb, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić održao je predavanje na Školi mira učenicima osmih razreda.

Skip to content