Kardinal Vinko Puljić u Školi mira - MCDR Vukovar

TEST

Kardinal Vinko Puljić u Školi mira
Print Friendly, PDF & Email

Nadbiskup i metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić 26. siječnja 2017. godine održao je predavanje učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“.

Na početku svog predavanja kardinal Puljić pozdravio je sve prisutne te pohvalio projekt MCDR Vukovar u kojem učenici dolaze posjetiti i vidjeti grad Vukovar te učiti o Domovinskom ratu.

Kardinal Puljić smatra kako je važno znati i ne zaboraviti događaje iz nedavne prošlosti te cijeniti živjeti u slobodi jer je ta cijena života u slobodi preskupo plaćena.

[blockquote text=”Te žrtve jesu cijena vaše slobode i zato morate upoznati tu prošlost te na čemu stoji ta vaša današnja sloboda. Ta podloga je plaćena životom te trebate biti zahvalni i imati poštovanja prema tim žrtvama” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#333333″]

rekao je kardinal Puljić.

Učenicima je poručio da je najbolji način na koji se mogu odužiti tim žrtvama taj da budu odgovorni prema teško stečenoj slobodi te da se ostvare i izgrade kao osobe koje će sutra biti graditelji budućnosti i života u miru.

[blockquote text=”Kako bi se mogao graditi mir, prethodno je potrebno uspostaviti pravedno društvo, odnosno da bi se uspostavilo pravedno društvo, prethodno je potrebno doći do istine i zato se vama želi istina prikazati” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#333333″]

rekao je učenicima kardinal Puljić.

Prije održanog predavanja u pratnji ravnatelja Zorana Šanguta i djelatnika MCDR Vukovar kardinal Puljić obišao je „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Skip to content