Konzulica Vesna Haluga u MCDR - MCDR Vukovar

TEST

Konzulica Vesna Haluga u MCDR
Print Friendly, PDF & Email

U organizaciji Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ 28. i 29. listopada 2016. generalna konzulica u Pečuhu Vesna Haluga i učenici hrvatske nacionalnosti iz Mađarske posjetili su Vukovar.

Generalna konzulica u Pečuhu Vesna Haluga rekla je kako su u Vukovar došli povodom 25. godišnjice neovisnosti Republike Hrvatske te je učenicima poručila da ovaj posjet iskoriste za učenje o Domovinskom ratu.

Predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivan Gugan zahvalio je na pozivu te je istaknuo kako je je ovaj posjet iznimno važan za učenike jer će moći spoznati istinu o Vukovaru i Domovinskom ratu.

Savjetnik župana za obrazovanje, turizam, kulturu i šport Grgo Krajina u ime župana Bože Galića pozdravio je sve prisutne te je poručio učenicima da se kroz učenje o Domovinskom ratu upoznaju s podnesenom žrtvom, ali i da iz Vukovara ponesu i prenesu lijepe uspomene.

Tijekom dvodnevnog boravka u Vukovaru učenici su učili o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar, obišli memorijalne lokalitete u Vukovaru i posjetili Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture i župnu crkvu Sv. Filipa i Jakova.

Skip to content