Ministar branitelja i ratni zapovjednici u MCDR - MCDR Vukovar

TEST

Ministar branitelja i ratni zapovjednici u MCDR
Print Friendly, PDF & Email

Dana 25. travnja 2016. godine u Vukovaru održana je Konferencija o predstavljanju rada Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Na konferenciji, uz ministra branitelja, gospodina Tomu Medveda i ravnatelja Javne ustanove, gospodina Zorana Šanguta, sudjelovali su i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva turizma, Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova. Konferenciju su svojom nazočnošću uveličali i domaćini, gradonačelnik Vukovara, gospodin Ivan Penava, i župan Vukovarsko-srijemske županije, gospodin Božo Galić kao i zapovjednici obrane Grada Vukovara na čelu s gospodinom Tomislavom Merčepom i gospodinom Brankom Borkovićem.

Konferencija je održana kako bi se hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji odnosno članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata približio rad Javne ustanove te kako bi u otvorenoj raspravi i oni sudjelovali s prijedlozima i smjernicama koje će biti temelj budućeg napretka i razvoja Javne ustanove. Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji bili su iznimno zainteresirani za rad Javne ustanove te je konstruktivna rasprava završila zaključkom ministra kako je izneseno niz inicijativa za bolji rad Javne ustanove. Također je napomenuo da će se o radu „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar“ raspravljati na Upravnom vijeću sukladno prijedlozima i kritikama iznesenim na Konferenciji.

Ministar Tomo Medved najavio je da će ubuduće Ministarstvo branitelja sve projekte na kojima radi učiniti javno dostupnima kroz javnu raspravu kao što je bila Konferencija o radu „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar“.

Skip to content