Miro Kovač u Školi mira - MCDR Vukovar

TEST

Miro Kovač u Školi mira
Print Friendly, PDF & Email

Zastupnik u Hrvatskom saboru dr. sc. Miro Kovač tijekom posjeta „Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar“ 1. lipnja 2017. godine sudjelovao je u Školi mira na kojoj je održao predavanje učenicima osmih razreda koji u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ dolaze učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

Gospodin Kovač je izrazio svoje veliko zadovoljstvo što je pozvan biti gost predavač i što može s učenicima kroz predavanje podijeliti dvije temeljne misli, odnosno dvije teze koje govore o trajnim interesima i miru.

„Najvažnija misao koju morate ponijeti sa sobom, važna teza, jest da nema trajnih prijatelja i neprijatelja u životu, a posebno u politici, kada je riječ o jednom narodu. Postoje samo trajni interesi jednoga naroda. A koji je naš trajni interes? Naš trajni interes je mir te da stvorimo odnose sa susjedima koji će nam jamčiti da neće biti oružanih sukoba i da ćemo moći živjeti na ovom teritoriju, a da nemamo sa svojim susjedima nikakvih konflikata. To mora biti trajni interes hrvatskoga naroda “, rekao je gospodin Kovač.

Naglasio je da se to može najbolje ostvariti unutar Europske unije jer njezina je odlika ta da među zemljama članicama nema oružanih sukoba i konflikata te da se problemi rješavaju dijalogom.

„Trajni mir u Hrvatskoj, u susjedstvu i šire u Europi je moguć ako uspostavimo model suradnje na temeljima principa koji danas živimo u Europskoj uniji“, zaključio je gospodin Kovač.

Nakon predavanja organiziran je i kviz pod nazivom „Živjeti Vukovar“ na kojemu su učenici pokazali znanje o Domovinskom ratu i Vukovaru, a gospodin Kovač svim sudionicima kviza podijelio je zahvale.

Skip to content