Miroslav Tuđman u Školi mira - MCDR Vukovar

TEST

Miroslav Tuđman u Školi mira
Print Friendly, PDF & Email

Prof. dr. sc. Miroslav Tuđman, zastupnik u Hrvatskom saboru, 14. ožujka 2017. godine sudjelovao je u Školi mira te je održao predavanje učenicima osmih razreda koji u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ dolaze učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

Hrvatska je htjela svoju samostalnost i neovisnost. Da bi se to postiglo, najprije je potrebno diplomatski postupiti, a vojna je strategija zadnje sredstvo jer „cilj rata nije vojna pobjeda, nego osigurati trajni mir i slobodu“. Naglasio je da je „Hrvatska oduvijek željela mirno rješenje te da je predlagala mirni razlaz“.
Tijekom predavanja istaknuta je važnost rada izvještajnih službi jer su zahvaljujući njima prikupljene važne informacije koje su uvelike pomogle u pripremanju daljnjih akcija i operacija.

[blockquote text=”Stvari nikad nisu onako jednostavne kakvima se čine. Morate uvijek dobro procjenjivati i znati razlučiti što je bitno od nebitnog i onda vidjeti kakav će ishod biti. U šahu vam pobjeđuje onaj tko može predvidjeti dva ili tri poteza svoga protivnika unaprijed te taj će dobiti pobjedu. Isto tako, Oluja vam je dokaz da su se svi potezi, i politički i informacijski i vojni, povlačili signalno te da se predviđalo što će se dogoditi i zato je mogao biti ostvaren takav rezultat” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

rekao je gospodin Tuđman prisutnim učenicima.

Prije održanog predavanja u pratnji ravnatelja Zorana Šanguta i brigadira Petra Ćavara gospodin Tuđman zajedno s gospođom Irenom Petrijevčanin Vuksanović, zastupnicom u Hrvatskom saboru, obišao je „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Skip to content