Mons. Josip Mrzljak u Školi mira - MCDR Vukovar

TEST

Mons. Josip Mrzljak u Školi mira
Print Friendly, PDF & Email

Tijekom posjeta „Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar“ mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, 12. travnja 2017. godine sudjelovao je u Školi mira koja se organizira u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ tijekom kojega učenici uče o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

U svom predavanju mons. Mrzljak govorio je kako je usko povezan sa Vukovarom, odnosno da je rođen upravo ovdje 1944. godine. Godinu dana nakon rođenja, 12. travnja 1945., iz Vukovara mu je odveden otac te se nikada nije vratio, bilo je to upravo na današnji dan prije 72 godine. Također, mons. Mrzljak se prvi put vraća u Vukovar tek nakon Domovinskog rata, a od tada upravo svakog 12. travnja drži misu u Vukovaru. Smatra kako su se velika zla događala u Vukovaru, kako tijekom Domovinskog rata tako i nakon Drugog svjetskog rata kada su mnogi ljudi odvođeni i stradavali.

„Upravo ovih dana slušamo o Isusovoj muci i smrti te kako je on na križu molio za svoje neprijatelje. Što onda nama preostaje, nego ići tim putem, putem opraštanja i putem ljubavi. Jer ako se budemo osvećivali jedni drugima, ako ne možemo oprostiti, ako ne možemo pokazati dobro više nego što netko nama čini zlo, onda ćemo ostati nigdje. Jer što se događa kada se vraća zlo za zlo? Zlo se povećava. A kada se vraća dobro za zlo, onda dobro može i pobijediti“, poručio je mons. Mrzljak.

Skip to content