Mons. mr. Zdenko Križić u Školi mira - MCDR Vukovar

TEST

Mons. mr. Zdenko Križić u Školi mira
Print Friendly, PDF & Email

Tijekom posjeta „Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar“ mons. mr. Zdenko Križić, biskup ordinarij, 6. travnja 2017. godine sudjelovao je u Školi mira koja se organizira u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ tijekom kojega učenici uče o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

U svom predavanju mons. Križić govorio je o duhovnom aspektu značenja mira. Učenicima je objasnio da kada se u Bibliji govori o miru, to ne znači samo odsutnost rata, sukoba i svađa nego to predstavlja i jednu unutarnju stvarnost. Ta unutarnja stvarnost podrazumijeva stanje čovjeka u kojem je zadovoljan, radostan i kada u sebi nosi osjećaj blagostanja. Poželjeti mir znači poželjeti nekome svako dobro, odnosno, tražiti mir i za njim ići znači da će onda čovjek u sebi imati svako dobro.

„Njegujte u sebi krepost mira i izmirenja. Nemojte završiti u osvetama. Ne dajte da zlo ovlada vašim životima jer onda se ne zna kakva sve budućnost može biti. Stoga, želim vam da iz Vukovara ponesete tu poruku mira. Na koncu i ja vama želim: obilovali mirom cijelog svog života“, poručio je prisutnim učenicima mons. Križić.

Skip to content