Mons Vlado Košić u Školi mira - MCDR Vukovar

TEST

Mons Vlado Košić u Školi mira
Print Friendly, PDF & Email

Tijekom posjeta „Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar“ mons. Vlado Košić, sisački biskup, 22. veljače 2017. godine sudjelovao je u Školi mira koja se organizira u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ tijekom kojega učenici uče o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

Govoreći učenicima mons. Košić poručio je da vukovarska žrtva predstavlja žrtvu cijele Hrvatske te da ona zaslužuje sve naše poštovanje, a da je Domovinski rat bio pravedan rat jer „svaki čovjek ima pravo na obranu svoga života i nitko drugi mu ne smije tu slobodu života oduzeti“.

[blockquote text=”Po trpljenju, po patnjama došlo je do slobode. Došlo je do budućnosti koja je sada u miru, ali taj mir se platio velikom i vrlo krvavom cijenom i to moramo znati. To su temelji našega sadašnjeg života, naše domovine Hrvatske i mira u kojem sada svi živimo” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

rekao je mons. Košić.

Tijekom predavanja istaknuo je važnost oprosta i pomirenja jer „mir je moguć ako se obostrano oprašta i samo čineći dobro može se doći do mira“. Isto tako, kao preduvjet oprosta i pomirenja vrlo je važno znati istinu o događajima koji su se dogodili tijekom Domovinskog rata.

[blockquote text=”Da bi se dogodilo pomirenje, potrebna je obostrana želja. Potrebno je i da pruženu ruku onaj kojemu se prašta i prihvati. Tada je moguć suživot i napredak, ali da bi se dogodilo duhovno pomirenje svakako je jednostran čin oprosta nužan i potreban, a onda potrebno je i da istinu ne zatajimo. Istina je istina” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

zaključio je mons. Košić.

Skip to content