Muftija dr. Aziz ef. Hasanović u Školi mira - MCDR Vukovar

TEST

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović u Školi mira
Print Friendly, PDF & Email

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović održao je 30. ožujka 2017. godine predavanje učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ tijekom kojega učenici uče o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

Zahvalio se ravnatelju Zoranu Šangutu na pozivu da održi predavanje učenicima, a koji je sa zadovoljstvom prihvatio. Za Projekt ima riječi hvale jer smatra da je „najbolji pokazatelj brige da učenici dobiju pravu informaciju na mjestu gdje je nastajala povijest, a to je upravo ovdje“, u gradu Vukovaru.

Prema riječima muftije Hasanovića, Vukovar sve mora inspirirati pa tako svi koji ga posjete moraju iz njega ponijeti ljubav prema Domovini te shvatiti da je “Vukovar bio i jeste ponos jer je postao simbolom otpora agresije na Republiku Hrvatsku“. Naglasio je „da se nikada ne smije zaboraviti ono što se događalo u Vukovaru, ali isto tako da se nikada i nikome i nigdje ne dogodi Vukovar“.

Učenicima je objasnio da je „za muslimane ljubiti domovinu sastavni dio vjerovanja“ te da je iz tog razloga i velik broj muslimana sudjelovao i dao svoj život u Domovinskom ratu „kako bi mi koji danas živimo uživali u blagodatima slobode, uživali u pravima i demokratskim standardima koje baštini Republika Hrvatska“.

„Nadam se da ste dosta toga naučili, da ćete ponijeti sjećanje na Vukovar, da ćete biti ambasadori Vukovara i pričati istinu koju ste ovdje naučili o Vukovaru kao temeljcu novije i suverene povijesti Republike Hrvatske“, poručio je muftija Hasanović prisutnim učenicima.

Tijekom boravka u Vukovaru muftija dr. Aziz ef. Hasanović posjetio je i obišao „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ te odao počast stradalim i nestalim braniteljima i civilima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru te ubijenima na Ovčari kod mjesta masovne grobnice.

Skip to content