Otvorenje radova na Hostelu Dubrovnik - MCDR Vukovar

TEST

Otvorenje radova na Hostelu Dubrovnik
Print Friendly, PDF & Email

Dana 30. studenoga 2015. godine otvoreni su radovi na Hostelu Dubrovnik u prostoru Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar vrijednog 18 milijuna kuna.

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i mjestu masovne grobnice na Ovčari te posjeti Spomen doma Ovčara, ministar branitelja Predrag Matić, pomoćnik Bojan Glavašević i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić sa zamjenicom Tatjanom Šimac Bonačić obišli su prostor Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar i objekte koji se u njemu izgrađuju i obnavljaju.

Prije samog otvorenja radova na Hostelu Dubrovnik, gradonačelnik Andro Vlahušić dodijelio je ravnatelju Zoranu Šangutu ključeve doniranog automobila u vrijednosti od 200 000 kuna, a gradonačelnik Andro Vlahušić najavio je i pomoć pri opremanju hostela: „Mi u Dubrovniku smo presretni zbog činjenice da će se glavna zgrada za smještaj osnovnoškolske djece koja Vukovar posjećuju u okviru školskoga programa zvati upravo po gradu Dubrovniku“.

Prema riječima ravnatelja Zorana Šanguta hostel je najveća investicija u krugu Memorijalnoga centra Domovinskog rata Vukovar, a planirani dovršetak radova ovog objekta kapaciteta 270 ležajeva je proljeće iduće godine: „Do kraja godine bit će dovršena zgrada Karlovac, nadstrešnica Sisak i restoran Istra, odnosno trenutno se realiziraju građevinske investicije vrijedne 40 milijuna kuna“.

Ministar Predrag Matić naglasio je veliku uspješnost projekta posjeta svih osmaša Vukovaru, ali i činjenicu da upravo Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar povezuje cijelu Hrvatsku. „U ovaj je projekt Ministarstvo je dosada uložilo 120 milijuna kuna. To je jedan od važnijih projekata ove Vlade, jer će svi osmaši obići Vukovar u dvodnevnom i trodnevnom programu, a sve kako bi učili o Domovinskome ratu“.

Skip to content