Otvorenje upravne zgrade “Šibenik” - MCDR Vukovar

TEST

Otvorenje upravne zgrade “Šibenik”
Print Friendly, PDF & Email

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, ministar branitelja Predrag Matić i gradonačelnik Šibenika Željko Burić obišli su prostor Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar i objekte koji se u njemu izgrađuju i obnavljaju. Svečanim programom upriličeno je formalno otvorenje upravne zgrade „Šibenik“. Nakon prigodnih obraćanja ravnatelja Zorana Šanguta, gradonačelnika Šibenika Željka Burića, ministra branitelja Predraga Matića, a u prisutnosti prve ravnateljice Javne ustanove Alenke Mirković-Nađ, otkrivena je ploča upravne zgrade „Šibenik“ sa željama za što uspješniji i bolji rad. Svi govornici jasno su poručili da je ovaj projekt jedan od značajnijih projekata Vlade Republike Hrvatske, ali ne samo za grad Vukovar, nego za cijelu Hrvatsku.

„Upravna zgrada ona je u kojoj će se donositi važne odluke i potpisivati akti i stoga me posebno veseli da nosi ime herojskog Šibenika, koji ima svoju ratnu priču, a iznjedrio je niz imena koji su hrvatsko ime širili i u svijetu. Katedrala sv. Jakova, kao prva asocijacija na Šibenik, upravo je simbol upornosti i mudrosti hrvatskog čovjeka i ponosni smo što je ta simbolika utkana i ovdje u vukovarsku poruku mira“, rekao je ravnatelj Zoran Šangut.

[blockquote text=”Počašćen sam jer se nalazim na ovom svetom tlu i pred zgradom koja nosi ime grada Šibenika. Projekt Memorijalnog centra plemenita je ideja, a našoj će djeci prenositi istinu o Domovinskom ratu i hrvatskom narodu koji je pretrpio golema stradanja braneći svoju zemlju” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

rekao je gradonačelnik Željko Burić.

[blockquote text=”Zgrade na prostoru vojarne 204. vukovarske brigade nosit će imena hrvatskih gradova i mjesta koja imaju svoju ratnu priču. Šibenik je grad stradalnik Domovinskog rata i ovdje će stajati uz bok drugim hrvatskim gradovima koji su dali svoj obol slobodnoj Hrvatskoj” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

rekao je ministar branitelja Predrag Matić, zahvalivši svim braniteljima od Iloka do Dubrovnika na podnesenoj žrtvi.

Nakon svečanog otvorenja upravne zgrade „Šibenik“, gradonačelnik Šibenika Željko Burić održao je predavanje na Školi mira učenicima osmih razreda.

Skip to content