Počast žrtvama Ovčare i stradalima u logoru Velepromet - MCDR Vukovar

TEST

Počast žrtvama Ovčare i stradalima u logoru Velepromet
Print Friendly, PDF & Email

U sklopu obilježavanja 26. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., danas je odana počast žrtvama Ovčare i stradalima u Veleprometu.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća brojnih izaslanstava podno spomen-ploče u dvorištu Veleprometa obilježeno je stradanje žrtava u Veleprometu. Misu zadušnicu služio je povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije vlč. Stanislav Šota.

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata (UDPNHBDR) održan je 10. mimohod pod nazivom „Vi ste naš ponos, mi smo vaša snaga”. Mimohod se organizira u čast i spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, a molitvu su predvodili  gvardijan i župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić, župnik župe sv. Josipa Radnika fra Slavko Milić i župnik župe BDM Kraljice mučenika vlč. Dejan Čaplar. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ubijenima na Ovčari kod mjesta masovne grobnice brojna izaslanstva odala su počast, a među njima i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić i v. d. ravnatelja Krunoslav Šeremet.

#Velepromet #Ovčara #MCDRVukovar #MCVukovar #MCDRVU #MemorijalniVukovar #MemorijalniCentar #Vukovar #Trpinjska #GrobljeTenkova #HerojiVukovara #GradHeroj #NikadZaboravljen

Skip to content