POLAZNICI RATNE ŠKOLE „BAN JOSIP JELAČIĆ“ POSJETILI MEMORIJALNI CENTAR - MCDR Vukovar

TEST

POLAZNICI RATNE ŠKOLE „BAN JOSIP JELAČIĆ“ POSJETILI MEMORIJALNI CENTAR
Print Friendly, PDF & Email

Riječ je o 17 polaznika ove škole, a pored visokih dužnosnika MORH-a i OSRH-a među njima su bili i visoki časnici iz Njemačke, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kao i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske te Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Među polaznicima Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ je i Slovenac, brigadir Robert Klinar, koji ovo studijsko putovanje smatra dobrim iskustvom jer su se polaznici mogli objektivno informirati o događanjima u Vukovaru ratne 1991. godine. Pukovnik Dirk Bocklet iz SR Njemačke upoznat je s činjenicom da je na ovom području nekada živio velik broj Nijemaca, stoga je upitao kakva je situacija danas. Veseli me što su i dalje prisutni na ovome području iako u puno manjem broju negoli je to bilo u prošlosti – komentirao je Bocklet.

U pratnji v. d. ravnatelja Krunoslava Šeremeta učili su o ratnim zbivanjima i tragedijama koje su zatekle Vukovar 1991. godine, a kroz postav MCDR-a proveo ih je bojnik Marin Ivanković.

#MORH #OSRH #MCDRVukovar #MCVukovar #MCDRVU #MemorijalniVukovar #MemorijalniCentar #Vukovar #Trpinjska #GrobljeTenkova #HerojiVukovara #GradHeroj #NikadZaboravljen

Skip to content