Posjet Andreja Plenkovića - MCDR Vukovar

TEST

Posjet Andreja Plenkovića
Print Friendly, PDF & Email

Zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković, dana 5. svibnja 2016. godine, održao je predavanje učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru” i posjetio “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar”.

U svom predavanju istaknuo je važnost učenja o Domovinskom ratu kako bi mladi naraštaji bili upoznati i svjesni žrtve hrvatskih branitelja.

[blockquote text=”To je izuzetno važno zato što na taj način gradite domoljublje, gradite ljubav prema svojoj državi i cijenite žrtvu nekih ranijih generacija za ovo što uživate danas i za slobodu i za mir” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

rekao je gospodin Plenković učenicima.

Tijekom predavanja posebno je naglasio proces mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja za koju smatra da je „najuspješnija mirovna operacija Ujedinjenih naroda na europskom kontinentu“ koja može poslužiti kao primjer rješavanja sličnih situacija.

Nakon održanog predavanja, u pratnji ravnatelja Zorana Šanguta, gospodin Plenković obišao je “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar”.

[blockquote text=”Zajedno sa suradnicima posjetio sam Memorijalni centar Domovinskog rata i s najvišim poštovanjem još jednom odao počast braniteljima Vukovara. Centar je izvrsno koncipiran i zasigurno će upotpuniti ukupne aktivnosti i spomenike u Vukovaru – gradu simbola otpora i slobode. Čestitam ravnatelju, dragom prijatelju i kolegi Šangutu, na učinjenim naporima koji će omogućiti mladim generacijama da se upoznaju sa žrtvom i herojstvom hrvatskih branitelja” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

upisao je u knjigu dojmova gospodin Plenković.

Skip to content