Posjet msgr Josipa Mrzljaka - MCDR Vukovar

TEST

Posjet msgr Josipa Mrzljaka
Print Friendly, PDF & Email

Dana 12. travnja 2016. godine „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ posjetio je msgr. Josip Mrzljak, biskup varaždinski.

Msgr. Josip Mrzljak, u pratnji ravnatelja Zorana Šanguta i djelatnika Javne ustanove, obišao je „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Ravnatelj Šangut upoznao je biskupa Mrzljaka s projektom Javne ustanove te s građevinskim radovima na hostelu Dubrovnik i restoranu Istra.Nakon obnove, u njima će boraviti i objedovati učenici koji dolaze iz cijele Republike Hrvatske učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar u sklopu projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“.

Ravnatelj Šangut rekao je biskupu da će svaki objekt u sklopu „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar“ nositi ime po nekom od hrvatskih gradova koji su dali svoj obol u Domovinskom ratu pa će tako jedan od objekata biti nazvan po gradu Varaždinu, a u kojem će biti smješteni izložbeni postavi.

Prilikom obilaska, biskup Mrzljak razgledao je naoružanje i tehniku korištenu u Domovinskom ratu, postav „Bitka za Vukovar“, prikaz srpskih koncentracijskih logora Stajićevo i Begejci te izložbu pješačkog – naoružanja i minsko – eksplozivnih sredstava.

Biskup Mrzljak je u knjigu dojmova upisao: „S velikim zanimanjem i još većim poštovanjem razgledao sam ovaj Memorijalni muzej Domovinskog rata i borbe za Vukovar. Potrebno je poučavati mlade da se ova tragedija nikad ne zaboravi a, ne daj Bože, ikada više ponovi. Drago mi je da će se jedna zgrada zvati Varaždin u kojem sam sada biskup.“

Ravnatelj Šangut pozvao je biskupa Mrzljaka da bude gost predavač te održi predavanje učenicima osmih razreda u Školi mira, završnoj fazi edukativnog dijela projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ koja želi učenicima prenijeti pozitivno ozračje u kojem će se razvijati kao odgovorni građani svjesni neophodnosti uvažavanja različitosti i njegovanja trajnog mira.

Skip to content