PRIOPĆENJE - MCDR Vukovar

TEST

PRIOPĆENJE
Print Friendly, PDF & Email

Nastavno na incident koji se navodno dogodio u Javnoj ustanovi “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar”, ovim putem izvješćujemo da je Javna ustanova na prijavljeni incident reagirala promptno i prema svim pravilima, tražeći intervenciju od službi i institucija koje su za to nadležne odmah po dobivanju informacija o istima.
Naime, obavijest o tome da je zmija ugrizla dijete na prostorima vanjskih izložbenih postava JU MCDR Vukovar poslana je od strane oca djeteta tek u ponedjeljak, 1. kolovoza, dva dana nakon njihovog posjeta centru. Iako zaštitarska služba na ulazu u centar ni dežurni djelatnik nisu imali informaciju o bilo kakvom incidentu, niti je isti toga dana zabilježen, Javna ustanova je odmah po zaprimanju obavijesti kontaktirala Udrugu za zaštitu životinja Zmijolovac, koja je nadležna postupati u ovakvim situacijama, te je dogovoren pregled cjelokupnog prostora, vanjskih i unutarnjih eksponata, te preventivno posipanje repelentom, za 3. kolovoza rano ujutro. Članovi Udruge Zmijolovac su pozvali i oca djeteta koji je prijavio slučaj te je i on nazočio pregledu terena. Ukazano mjesto, kao i cjelokupan prostor Javne ustanove, temeljito je pregledan od strane navedene udruge te nije pronađena niti jedna zmija, što potvrđuje i službeno izvješće o interventnom pregledu.
Također, prema informacijama kojima centar raspolaže, nije potvrđeno da se radi o ugrizu otrovnice, stoga je neodgovorno širiti neprovjerene informacije, a kako za to nismo nadležni provjeru takvih navoda potrebno je zatražiti od mjerodavnih institucija.
Izražavamo žaljenje što je dijete doživjelo traumu, u stalnom smo i izravnom kontaktu s bolnicom u koju je dječak bio zaprimljen te nam je potvrđeno da je otpušten kući i da se dobro oporavlja.
Naš centar godišnje prosječno posjeti više od 50000 posjetitelja, od kojih su većina upravo djeca te posebnu pažnju i brigu pridajemo sigurnosti djece i iznimno urednom i redovnom održavanju okoliša.

Skip to content