Stručni skup “Poučavanje o holokaustu” - MCDR Vukovar

TEST

Stručni skup “Poučavanje o holokaustu”
Print Friendly, PDF & Email

Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ dana 29. siječnja 2016. godine u prostorima Gradskog muzeja Vukovar organizirala je stručni skup „Poučavanje o holokaustu“ na koji su bili pozvani učitelji i profesori povijesti osnovnih i srednjih škola Vukovarsko-srijemske županije i Osječko-baranjske županije.

Dr. sc. Chava Baruch, gošća predavačica iz Yad Vashema – World Center for Holocaust Research, Documentation, Education and Commemoration, na stručnom skupu održala je predavanja i radionice na teme: Teaching about the Holocaust through Art, The Pedagogical Philosophy of Yad Vashem, Cards-Workshop, Teaching the Holocaust through Movies.

Viša stručna savjetnica u Odjelu stručnih poslova Iva Šušić Degmečić iz Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ održala je predavanje na temu: Kako poučavati holokaust mecima.

Profesor Vedran Hozjan iz Osnovne škole Kneževi Vinogradi održao je predavanje na temu: Holokaust u dodatnoj nastavi povijesti.

Svrha stručnog skupa bila je u upoznavanju učitelja i profesora povijesti sa suvremenim metodama i smjernicama te dobivanje nastavnih materijala koji se mogu koristiti u nastavi prilikom obrađivanja teme o holokaustu.

Skip to content