U Vukovar s ljubavlju - MCDR Vukovar

TEST

U Vukovar s ljubavlju
Print Friendly, PDF & Email

Dana 15. studenoga 2015. godine održana je nenatjecateljska utrka „U Vukovar s ljubavlju“ koja se održava 8. godinu zaredom, od Osijeka do Vukovara, u spomen na sve žrtve i stradanje grada Vukovara tijekom Domovinskog rata.

Ispred Spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu slobode u Osijeku u 8:00 sati počela je utrka duga 36 kilometara u kojoj su sudjelovali članovi Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek, Atletskog kluba „Maraton“ Vukovar, udruge „Glasnici istine – hrvatski maratonci“ te brojni drugi sudionici iz cijele Hrvatske i BiH. Potporu sudionicima utrke pružili su članovi Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune”, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao” Osijek, Moto klub Kune kao i brojni biciklisti.

Maratonci su se zaustavili kod Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti i tako odali počast generalu bojniku Blagi Zadri. Utrka je završena kod središnjeg križa na ušću Vuke u Dunav gdje su maratonci u prisutnosti pripadnika počasne garde Hrvatskog sokola Osijek položili vijenac i zapalili svijeće.

Svoje zadovoljstvo i zahvalnost svim maratoncima na sudjelovanju u utrci i Atletskom klubu „Maraton“ Vukovar kao domaćinu iskazao je predsjednik Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek Damir Černić.

Predsjednik Atletskog kluba „Maraton“ Vukovar Domagoj Šeremet čestitao je svim maratoncima na savladavanju utrke u čiju se zahtjevnost mogao i sam uvjeriti kroz vlastito iskustvo.

Rukovoditelj Odjela tehničkih poslova i održavanja Damir Bajsić koji je ujedno i član Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek te sudionik ovogodišnje utrke u znak zahvalnosti poklonio je maratoncima majice i kape Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Skip to content