Ultramaraton Vukovar-Srebrenica - MCDR Vukovar

TEST

Ultramaraton Vukovar-Srebrenica
Print Friendly, PDF & Email

S Ovčare je krenuo VI. Ultramaraton Vukovar-Srebrenica koji povodom 22. godišnjice srebreničkog genocida organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića.

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, nastoji se podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

Na VI. Ultramaratonu sudjeluju maratonci koji će u pet etapa prijeći 227 kilometara između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari), a njima će se na pojedinim dionicama pridružiti trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Skip to content