Zahvalnice dubrovačkim umjetnicima - MCDR Vukovar

TEST

Zahvalnice dubrovačkim umjetnicima
Print Friendly, PDF & Email

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Ana Hilje i predsjednik Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika Marin Ivanović uručili su zahvalnice “Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar” umjetnicima koji su donirali 44 umjetnička djela za opremanje Hostela Dubrovnik.

[blockquote text=”Koristim priliku da se u ime Grada Dubrovnika i Grada Vukovara te Memorijalnog centra zahvalim svima vama i svim vašim prijateljima koji su donirali svoje slike. Ovo je jedna prelijepa stvar. Vaše slike krase hostel koji nosi ime našeg Grada” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#818181″]

rekao je gradonačelnik Vlahušić ističući kako je ovo samo jedno od područja na kojima surađuju gradovi prijatelji.

Prema riječima predsjednika Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika Marina Ivanovića kulturna suradnja Dubrovnika i Vukovara nastavlja se i dalje, pa tako su dubrovački umjetnici dobili poziv da iduće godine sudjeluju u likovnoj koloniji koja će se održati u Vukovaru.

Hostel Dubrovnik u sklopu “Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar” svečano je otvoren početkom rujna te ima kapacitet od 330 kreveta i četiri kongresne dvorane, a primarno je namijenjen za smještaj i edukaciju učenika iz cijele Hrvatske koji dolaze učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar u sklopu projekta “Posjet osmih razreda Vukovaru”.

Skip to content